BLOG 2 Ingezonden BLOG Ervaring van John

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 06:39

Mijn eerste aanraking was met mijn vrouw. Zij had PTSS opgelopen door mishandeling door haar autistische client. Ik leerde haar kennen terwijl PTSS al was gediagnosticeerd bij haar. Je ziet niets aan haar als er geen triggers zijn ga je er ook niets van merken. Als zij wel getriggerd wordt dan weet je niet wat je meemaakt. Voorbeeld: Wij reden samen in de auto naar het bos om de hondjes uit te laten. Ik merkte wel dat er wat was maar ik kon er niet achterkomen wat dat was maar vanuit het niets vroeg zij aan mij of ik haar niets wilde aandoen als we samen waren in het bos. Ik schrok mij kapot. IK die alles voor haar doet en van haar houd, waarom zou ze dat van mij denken? Dit is eerlijk waar gebeurd, onverklaarbaar en vanuit het niets. Dit is dus PTSS, valt niet te relativeren en erg moeilijk te begrijpen. Ik heb als naaste hier veel last van gehad om te begrijpen hoe en waarom zij reageert zoals zij reageert. Je moet continu op je hoede zijn om niet de triggers te activeren die haar zoveel parten speelt.


Reactie plaatsen

Reacties

Beheerder
3 jaar geleden

Met uw BLOG laat u zien hoe onverwacht een PTSS reactie kan zijn en wat de impact is van een PTSS reactie op de ontvanger!

Ik hoop dat veel meer mensen hun ervaring met PTSS willen delen door een BLOG te schrijven zodat alle ervaringen gaan leiden tot een beter inzicht.

John, hartelijk dank voor jouw bijdrage!